Markenheem in 2023, een terugblik
Nieuws
Projecten en initiatieven

Start regionale bewustwordingscampagne over toekomst ouderenzorg

Onder het motto ‘Praat vandaag over morgen’ gaan de Achterhoekse ouderenzorgorganisaties Azora, Careaz, De Gouden Leeuw Groep, Marga Klompé, Markenheem en Sensire in gesprek met inwoners uit de regio. Geheel in stijl, op de Achterhoekbank. Een fijne plek om samen een goed gesprek te voeren. Afgelopen vrijdag 25 augustus gaf Achterhoeker Frans Miggelbrink het startsein van de campagne. Dat deed hij door samen met Anja Stunnenberg (één van de bestuurders) op de Achterhoekbank het gesprek te voeren over gelukkig ouder worden met behulp van een gesprekskaart, die vanaf nu ook te vinden is op www.achterhoekbank.nl.

Stel het niet uit. Praat vandaag over morgen

Met die boodschap roepen de zes zorgorganisaties iedereen in de Achterhoek op in gesprek te gaan over ouder worden. Wat kun jij betekenen voor de ouderen in jouw omgeving? Hoe wil jij zelf oud worden? Wat verwacht je van je naasten, je naobers of van de overheid? En zijn die verwachtingen realistisch? Wat kun je nu al regelen om straks prettig oud te worden? Dit gesprek is nodig omdat Nederland in snel tempo vergrijst. In de Achterhoek sneller dan het landelijk gemiddelde. De zorg voor ouderen verandert daardoor drastisch. Dat vraagt iets van ons allemaal. Want we worden met elkaar steeds ouder. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Hoe kijken we naar onze ‘oude dag’? Simpelweg omdat we niet weten wat we kunnen doen, of omdat we er nog niet aan willen denken.

Wat kun jij doen?

Ga d’r eens voor zitten, ga vandaag het gesprek aan over morgen. Op https://www.achterhoekbank.nl/ vind je filmpjes van inspirerende gesprekken op de Achterhoekbank. De genoemde gesprekskaart kun je downloaden om zelf het gesprek met familie, naasten en naobers te voeren.

De Achterhoekbank

  • 19 september bij het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem
  • 1 oktober Seniorenmarkt Montferland
  • 7 oktober Kennismarkt Oost Gelre
  • 21 oktober Open dag Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk

De zes zorgorganisaties gaan met de Achterhoekbank on tour om het gesprek aan te gaan. Grote kans dat je het gespreksbankje in jouw buurt gaat tegenkomen. Bijvoorbeeld op:

Laten we samen het gesprek voeren over ouder worden in de Achterhoek. Praat vandaag over morgen!

Op de foto van links naar rechts: Frans Miggelbrink, Anja Stunnenberg (bestuurder Markenheem), Renée Wilke (bestuurder Sensire) en Erwin Bomers (bestuurder Marga Klompé).

Deel dit artikel:

Meer nieuws lezen:

Markenheem tekent Green Deal

Markenheem heeft op 15 augustus 2023 de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 ondertekend. Vanuit haar maatschappelijke rol vindt...

Markenheem in 2023, een terugblik

De zorgsector is in verandering en wij bij Markenheem staan er middenin. In 2023 hebben we in alle...

Inspraak moet leiden tot invloed

Hoe zorg je ervoor dat inspraak en medezeggenschap ook echt tot invloed leidt zodat kwaliteit van zorg vanuit...