Markenheem in 2023, een terugblik
Nieuws
Projecten en initiatieven

Onthulling bouwbord nieuwbouwplan Zelhem Het Loo

Op 7 maart onthulden wethouder Emmeke Gosselink, Arno Keurntjes van ontwikkelaar Gro.Zel, Hanke Struik van woningcorporatie ProWonen en Anja Stunnenberg van zorgorganisatie Markenheem het bouwbord op de nieuwbouwlocatie Zelhem Het Loo aan de Hummeloseweg in Zelhem.

Status van het plan

B en w van Bronckhorst zijn de bestemmingsplanprocedure gestart die nodig is voor de ca. 130 woningen in het nieuwbouwplan Zelhem Het Loo. Zelhem Het Loo is één van de vijf grote uitbreidingslocaties waar de gemeente extra woningen wil realiseren.
Dit nieuwbouwplan ligt tussen de Toonkweg, Orchideestraat, Hummeloseweg en de rondweg. Het ontwerp bestemmingsplan heeft tot 1 februari 2024 ter visie gelegen. Uiteraard moet de gemeenteraad de bestemmingsplanherziening nog behandelen. Dat zal naar verwachting dit voorjaar zijn.

Zelhem Het Loo, mooie mix van woningen

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van circa 130 woningen mogelijk. Ca. 70% van de woningen valt in de betaalbare categorie, waarvan 30% sociale huur en 15% zorgwoningen. Het plan bestaat onder andere uit ca. 38 sociale huur, 26 zorgwoningen, 27 starterswoningen, 10 twee-onder-één kapwoningen, 24 seniorenwoningen en 5 vrijstaande woningen. Van de starters- en seniorenwoningen zijn 12 starterswoningen en 13 seniorenwoningen bestemd voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Al met al kent het plan een mooie mix van woningen.

Veel groen en ruimte voor water

De ambitie is om een duurzame woonwijk te maken dat past bij het dorpse karakter van Zelhem en het bestaande groene karakter versterkt. Op de locatie komt veel groen en veel ruimte voor klimaatadaptie en waterberging. In het plan wordt ook de waterproblematiek van de Bloemenbuurt grotendeels opgelost.

Samenwerking met lokale ontwikkelaar

De gemeente werkt samen met lokale ontwikkelaar Gro.Zel BV. Verder zijn woningcorporatie ProWonen en zorgorganisatie Markenheem nauw betrokken. Het concept van de voorlopige verkaveling is ook voorgelegd aan een klankbordgroep bestaande uit betrokken Zelhemmers. Als de procedures voorspoedig verlopen, kan de bouw van de woningen eind 2024 starten.

Kijk hier voor meer informatie: Uitbreidingslocatie Zelhem | Gemeente Bronckhorst

Deel dit artikel:

Meer nieuws lezen:

Omarm je toekomst over oud zijn

Hoe is het om oud te zijn en met beperkingen te leven? En afhankelijk van anderen te worden?...

Onthulling bouwbord nieuwbouwplan Zelhem Het Loo

Op 7 maart onthulden wethouder Emmeke Gosselink, Arno Keurntjes van ontwikkelaar Gro.Zel, Hanke Struik van woningcorporatie ProWonen en...

Start regionale bewustwordingscampagne over toekomst ouderenzorg

Onder het motto ‘Praat vandaag over morgen’ gaan de Achterhoekse ouderenzorgorganisaties Azora, Careaz, De Gouden Leeuw Groep, Marga...