Nieuws
Ouderenzorg en toekomst

Omarm je toekomst over oud zijn

Hoe is het om oud te zijn en met beperkingen te leven? En afhankelijk van anderen te worden? Medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van Markenheem, studenten van het Graafschap College en medewerkers van onder andere Azora, Marga Klompé en Sensire hebben op het ‘Omarm je toekomst’ festival – van 20 tot en met 24 maart – zélf ervaren hoe het is om zorgvrager te zijn. Een onvergetelijk ervaringsfestival van Markenheem in samenwerking met Oudtopia.

Markenheem wil met het festival o.a. (zorg)medewerkers voorbereiden op hoe het is om – in de toekomst – zorg te verlenen. Het helpt om je dan te kunnen verplaatsen in de mensen die je verzorgt.

Zo waren er allerlei ervaringen op te doen. Hoe eet je een gebakje terwijl je amper nog iets ziet en met een arm die niet meer wil doen? Doolde je rond in het geheugen dat steeds minder wordt. Dachten we na over hoe we willen wonen als we oud zijn, en over wat je nodig hebt om je in je laatste huis thuis te voelen. En met een interactief improvisatietheater over situaties op de werkvloer die mogen verbeteren.

Ook Regio8, de streekomroep van de Achterhoek, bracht een bezoek aan het festival, bekijk de video: https://www.regio8.nl/medewerkers-mantelzorgers-en-vrijwilligers-markenheem-ervaren-ouderdom/

Deel dit artikel:

Meer nieuws lezen:

Kennisdelen tussen Azora en Markenheem

Markenheem en Azora werken samen met hun behandelaren en artsen op locatie. Met elkaar wisselen we kennis uit...

Omarm je toekomst over oud zijn

Hoe is het om oud te zijn en met beperkingen te leven? En afhankelijk van anderen te worden?...

Waarom wij cultuursensitief werken in de zorg

Azora, Markenheem en het Graafschap College leiden nieuwe zorgmedewerkers met een migratieachtergrond op. Om deze nieuwe zorgmedewerkers te...